Tsekkaa myös foorumi osoitteessa http://spinaround.niceboard.net/

torstai 28. helmikuuta 2008

X-polen huolto

Ihan ensialkuun disclaimer: Minä en ole X-polella töissä enkä ole mitenkään firman virallinen tai edes epävirallinen edustaja, joten näitä ohjeita noudatetaan omalla vastuulla. Jos on epäselvyyksiä tangon hoidosta kannattaa aina olla suoraan yhteydessä firman edustajiin. X-polelta saa aina varmaa tietoa.

Tämän mielessä pitäen, X-polea on tärkeä hoitaa ja huoltaa. Se on tarkasti valmistettu urheiluväline, ja kun monen budjetissa se tuntunee kohtalaisen kalliiltakin soisi sille toki mahdollisimman pitkän käyttöiän. Tässä lyhyesti huolto-ohjeita X-polen elämänlaadun parantamiseksi.

Kun kauan odotettu X-pole paketti vihdoin ovellesi saapuu kutittelee tangolle suoraan hyppääminen varmasti jokaista. Lue ensin ohjeet. Kuulostanee itsestäänselvältä, mutta innostuksissaan ohjeet usein vain vilkaisee läpi. Mukana tulevissa ohjeissa on paitsi tangon pystyttämiseen liittyvät ohjeet myös sen purkamiseen ja varastointiin liittyvää ohjeistusta. Lue ne huolellisesti tangon käyttöiän pidentämiseksi.

Itse tangon huollosta ohjeissa ei ikävä kyllä ole paljonkaan tietoa. Vain kasaaminen, purkaminen ja varastointi. Ainoat huolto-ohjeet olen itse löytänyt hajallaan Vertical Dancen foorumeilta. Lyhykäisyydessään tangon hoito:

Ennen kuin kasaat tangon on tärkeää puhdistaa tangon kierteistä ja pinnalta koneistusrasvat pois. Ennen kuin kasaat tangon, ota käteesi käytetty hammasharja ja suuntaa saippuaveden äärelle. Puhdista kaikki tangon kierreliitokset saippuaveden ja hammasharjan voimin. HUOM! Puhdista vain kohdat, joissa tanko ruuvautuu toisiin tangon osiin tai alaosaan. ÄLÄ pese tai puhdista ylhäällä olevaa kierretappia, joka säätelee tangon korkeutta.

Pestyäsi kierteet saippuavedellä ja huuhdeltuasi saippuat välistä pois on aika kosteussuojata ja öljytä kierteet. Suosittelen tähän tuotetta nimeltä WD40. Suihkuta tätä ohuen suuttimen kautta suoraan kierteille ja pyyhi ylimääräiset pois rätillä. Älä hankaa kierteitä (rätistä voi jäädä kierteiden väliin nukkaa). Nyt tankosi on valmis kasattavaksi.

Kasaa tanko ohjeiden mukaan. Tarkista, että tanko on riittävän tiukalla, mutta älä ylikiristä tankoa! Varsinkin alussa tangon kasaa helposti vinoon, ja ylikiristäminen voi vääntää tankosi kerrasta banaaniksi. Kierteitä jakoavaimella kiristäessä niiden tulee tuntua tiukalta, mutta tankoa ei kuulu kiristää, kunnes se ei mene enää tiukemmalle. Tämä on haitallista tangollesi. Kiristä tanko tiukalle, ja kokeile, pysyykö se tangon ympäri nojaten pyörähtäessä paikoillaan. Jos se liikahtaa, asettele tanko uudelleen suoraan ja kiristä tiukemmalle.

Varmoja merkkejä tangon liian tiukalle kiristämisestä ovat esim. tangon selkeä kääntyminen kaarelle, sekä yläkupolin uppoaminen kuopalle/koveraksi tangon lähistöltä. Jos tanko pitää kolinaa pyörivässä moodissa, on se todennäköisesti hieman vinossa tai ylikiristämisestä vääntynyt.

Saapuessaan tangossa on valmistuksen ja käsittelyn jäljiltä suojaava vahapinta. Poista tämä hankaamalla tankoa rätin kanssa esim. keittiöspriillä tai vodkalla ennen käyttöä. Tanko saattaa vaatia useita puhdistuksia, ennen kuin pinta kuluu pois kokonaan. Jotkut suosittelevat alkupuhdistukseen asetonia.

Tangon korkeutta säätävän kierretapin kireys olisi hyvä tarkistaa n. puolen tunnin välein tangon ollessa käytössä, varsinkin juuri pystytyksen jälkeen ja varsinkin, jos asut puurakenteisessa talossa. Puurakenteet saattavat myödätä tangon paineen alla usean päivän ajan, kun taas betonirakenteet eivät juurikaan tankoa päästä löystymään.

Pura, puhdista, öljyä ja kasaa uudelleen tankosi vähintään kerran kuukaudessa. Tiheässä käytössä tanko voi olla hyvä purkaa ja puhdistaa jopa kerran viikossa. Harvemmassa käytössä parin kuukauden väleinkin saattaa riittää. Tangon osia liittävät kierteet usein kiristyvät käytössä, ja ihon rasvoja ja muuta likaa kertyy kierteiden väliin. Säännöllisellä purkamisella ja öljyämisellä varmistat, että tankosi saa myös purettua, kun tarvitsee. Lisäksi pidennät tangon käyttöikää. Tangon kunto ja kireys on myös hyvä tarkistaa jokaista käyttökertaa ennen ja jälkeen.

tiistai 26. helmikuuta 2008

Jammailua Tampereella

Spin around the pole-foorumi pitää pienimuotoisen miitin Tampereella lauantaina 8.3 klo 16-20, liukuvalla aikataululla. Käyttöön on varattu liikuntasali aivan Tampereen keskustasta. Lisäksi on ollut alustavaa puhetta Spin-workshopista sunnuntaina 9.3 klo 13-16, taukoa pidetään 14.15-14.45 (eväs-/levähdystauko) eli opetusta on 2,5 tuntia. Pienellä porukalla edetään, ja myös blogin lukijat ovat tervetulleita pientä osallistumismaksua vastaan. Jumppavaatteet, vesipullo ja hikipyyhe mukaan, aiempaa kokemusta tangolta ei tarvita. Jos tankoilu kiinnostaa ja on kalenterissa vapaata nyt on hyvä aika tulla kokeilemaan!

Kiinnostusta voi ilmaista mailitse osoitteeseen iina@tankotanssi.fi tai puhelimitse numeroon 050-5503096. Himpun verran etukäteen olisi hyvä ilmoittaa, mutta paikalle voi ilmestyä myös ex tempore, kunhan on asianmukaiset varusteet mukana.

lauantai 23. helmikuuta 2008

Jösses!

Yhden käden ilmainvertistä skorpioniin, käännetyn yhden jalan pidon kautta teräsmieheen, ja siitä edelleen skorpionin kautta alas. Luottamusta omiin taitoihin täytyy olla noilla yhdistelmillä!

maanantai 18. helmikuuta 2008

Fitness ja tanko

Valitettavasti itse videosta ei tunnu löytyvän mitään tietoa, joten minulla ei ole hajuakaan, onko videon nainen kilpailija, vierasposeeraaja vai onko kyseessä mikään varsinainen fitness-kisa ollenkaan. Taustan logot joka tapauksessa viittaisivat jonkin näköiseen fitness-tyyppiseen tapahtumaan, ja omasta mielestäni tangon tuominen lavalle on aina virkistävää!

perjantai 15. helmikuuta 2008

Pole Pump

Ihan hauska idea kyllä, mutta lopultakin... Ei näin!

tiistai 12. helmikuuta 2008

Jenyne

Paluu takaisin blogin pariin saapuu Jenynen muodossa.



Lisää kuvia Jenynen myspace-sivulla. Kuvan ottanut John Stutz.

perjantai 1. helmikuuta 2008

Pieni katko

Ei blogi ole menossa minnekään, ei huolta! Mutta olen itse muuttamassa, joten omissa päivityksissäni saattaa olla parin viikon katko, kunnes uuden asunnon internetyhteys on toiminnassa. Sähköposteihin vastaaminen saattaa myös tapahtua toistaiseksi pienellä viiveellä. Toivon toki mahdollisimman pikaista paluuta!