Tsekkaa myös foorumi osoitteessa http://spinaround.niceboard.net/

maanantai 31. maaliskuuta 2008

Todella voimakas miestanssija

Kaunista.

torstai 27. maaliskuuta 2008

Video

Pitkästä aikaa minä tangolla, myös videolla...

Kuvia tangolta

Eli vaihteeksi kuvia omasta tanssistanikin eikä vain youtube-löytöjä. Kuvat on otettu kotistudiollani, rakas mieheni oli kuvausapuna. Valitettavasti olosuhteet olivat meitä vastaan, eli oma digikamerani päätti heittää veivinsä juuri, kun sitä olisi tarvittu, ja mieheni kamerasta loppui akku kesken kuvausten! C'est la vie.

Mutta tässä näitä kuvia.

Photobucket

Photobucket


Photobucket


Photobucket

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Ei aivan tankotanssia...

Mutta hyvin vastaavaa akrobatiaa. Tästä vaan inspiraatiota ottamaan! On se niin helppoa, kun sen osaa.



Sanattomaksi menee aivan.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Antix Fitness

Upeaa, hallittua ja voimakasta tanssia, esiintyjänä Antix Fitness Studion Mikey:

torstai 6. maaliskuuta 2008

Tanjan aiheeseen liittyen...

Tanssillisuudella pääsee TODELLA pitkälle esityksen näyttävyydessä:

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Transitio- eli siirtymäliikkeistä

Aloitteleva poledancer innostuu yleensä spinneistä ja trikeistä (kiipeilyt, invertit) siinä määrin että minkään muun osa-alueen harjoitteluun ei riitä aikaa. On totta kai ymmärrettävää, että tankotanssin omimmat elementit kiinnostavat eniten, mutta ellei tanssiaan halua jättää ihan pelkästään fitness-treenin tasolle, jo suhteellisen alussa olisi syytä alkaa harjoitella myös transitio- eli siirtymäliikkeitä. Nämä liikkeet sitovat eri spinnit ja trikit yhteen luontevalla ja sulavalla tavalla ja tuovat tanssiin ilmettä ja omaperäisyyttä. Ne mahdollistavat myös kauniin improvisoidun tanssin omaksi iloksi tai yleisölle. Pelkät peräjälkeen suoritetut spinnit ja trikit ovat aika puuduttavaa katsottavaa - eihän taitoluistelijankaan ohjelma koostu pelkistä hypyistä ja pirueteista vaan myös tanssielementeistä! Allaoleva video Australian Sexpo 2008 on loistava esimerkki transitioliikkeiden voimasta. Videon naiset päättävät lähes jokaisen trikin tai spinnin hienoon piruettiin, taivutukseen tai body rolliin, ja lattialtanousutkin ovat esimerkillisiä.

Karkeasti ottaen siirtymäliikkeet voi jaotella neljään luokkaan:

* Kävelyt ja piruetit
* Vartalonpyöritykset ja body rollit
* Lattialiikkeet ja lattialta nousut
* Taivutukset ja tanssiliikkeet

Jonkinsorttinen kävely tulee yleensä kaikilta luonnostaan, mutta sulavia lattialtanousuja polvi- ja kyykkyasennosta (joihin useimmat spinnit staattisella tangolla vievät) on hankalampi keksiä itse. Vartalonpyöritykset ja body rollit vaativat jo pitkäjänteistä treeniä, ja tanssiliikkeisiin kykenevät parhaiten jotain varsinaista tanssia harrastaneet. Monet välttävät transitioliikkeitä kokonaan koska pelkäävät näyttävänsä tyhmiltä tai naurettavilta, mutta kyseessä ei tosiasiassa ole mikään muu kuin harjoituksen puute. Hyvin yleinen on käsitys, että transitioliikkeitä joko osaa tai sitten ei, vaikka ne vaativat vain monen viikon ja kuukauden harjoittelua ihan siinä missä spinnit ja trikitkin.
Sama pätee luontevaan tapaan kannatella tangosta irrallaan olevaa kättä spinnien ja kävelyiden aikana. On selvää että näitä liikkeitä tehdessä tuntee olonsa aluksi tyhmäksi, mutta kenestä tuntui luontevalta tehdä ensimmäisiä spinnejä? Tuskin kenestäkään. Ja kuka näytti mielestään hyvältä tehdessään ensimmäisiä kiipeämisiä tai inverttejä? Tuskin kukaan... Smile

Transitioita, vartalonpyörityksiä ja luontevia käsiliikkeitä ei tarvitse yrittää keksiä itse. Niitä voi opetella toisten videoista tai tunneilla jos opettajat niitä opettavat. Suomessa tällaisten efektien opettaminen esim. salsatunneilla on valitettavan harvinaista, muualla maailmassa se on paljon yleisempää. Helpoiten luontevaa irtokäden käyttöä ja kauniita kävelyitä/nousuja lattialta oppii minkä tahansa "oikean" tanssin tunneilla, joissa ei koskaan opeteta pelkkää jalkatyötä, vaan käsiä pidetään vartalon osana siinä missä lanteita ja jalkoja ja päätäkin. Kaikille ruumiinosille löytyy kyllä luontevia liikeratoja. Itämainen tanssi on käsi- ja vartaloliikkeiden kannalta yksi parhaista ja siihen voi aikuisella olla matalin kynnys lähteä jos ei ole ennen tanssinut; jazz, baletti, showdance ja vastaavat ovat myös erinomaisia. Kaikista näistä voi ottaa käsi- ja vartaloliikkeitä poledanceen ihan suoraan.

Australian Sexpo 2008

Girlfriend Fun and Fitness esittelee toimintaansa Australiassa Sexpo-messuilla. Kuuluttajan kommentit ovat vähintäänkin häiritseviä, mutta mitäpä muuta seksimessuilla voi odottaakaan. Upeaa akrobatiaa ja temppuja, oman huomioni vei varsinkin tuo alas pyörivä pomppiva olkanousu!

Kaikki ajattelevat sitä



Tai no teistä en tiedä mutta minä ainakin! Upeaa, että joku on tämänkin tankotanssijan unelman päättänyt toteuttaa. Ja saanut kaiken filmille!