Tsekkaa myös foorumi osoitteessa http://spinaround.niceboard.net/

perjantai 25. huhtikuuta 2008

Lu Nagatan workshop

Kävin Tukholmassa tokiolaisen Lu Nagatan intermediate-workshopissa alkuviikosta. Lu oli vierailulla ystävänsä Nellen luona tämän omistamassa PoleDance.se-koulussa (www.poledance.se). Nelle on uskomattoman pitkä, kaunis ja taitava tanssija, joka treenaa tankoilua ja painonnostoa (vaikka pitkä vartalo näyttääkin niin hoikalta ettei uskoisi) ja harjoittelee ja opettaa yhteensä noin 35 tuntia viikossa. Lu puolestaan on kuuluisa opettaja, esiintyjä ja Art Flow -studion omistaja (www.lupoledance.com), jonka tankotanssishowta esitetään säännöllisesti Japanissa. Nyttemmin show on vieraillut myos Manilassa ja Taiwanissa.

Lun tunti alkoi lämmittelyllä ja jatkui spinni- ja kiipeilykombinaatioiden harjoittelulla. Yhdistimme kombot jazzahtavaksi tanssisarjaksi, joka päättyi lopussa aika rankkaan inverttikomboon. Hankalinta oli opetella tangolle spinnaten hyppääminen ja välitön pudotus - ei alasliuku vaan pudotus. Pitkästä aikaa sain kunnon hiertymät reisiini, tuli ihan mieleen alkuaikojen takanojatreeni :). Tunnin lopussa olin aivan puhki, tärinäkunnossa, vaikka olimme kaikki jakaneet tangot kahteen pekkaan!

Kaikki oppilaat saivat omantasoisensa harjoitteet. Jos joku ei pystynyt johonkin komboon, sitä helpotettiin hänelle niin että kaikki pystyivät vetämään koreografian läpi täysillä. Lopuksi venyttelimme huolellisesti. Tunnin jälkeen Lu, Nelle ja minä jäimme vielä jammailemaan myöhään yöhön asti. Lopetimme itse asiassa vasta kahdentoista jälkeen, vaikka minä vanha ihminen yritin jo yhdentoista tienoilla (00:00 Suomen aikaa) alkaa vihjailla olevani jo puhki :). Minut heitettiinkin Nellen luokse suihkuun ja nukkumaan, kun muut jatkoivat vielä kello yksi yöllä syömään pihvejä!

Jammailu oli tosi hauskaa. Nelle halusi kokeilla kaikenlaisia tupla- ja triplatrikkejä Gravity Plays Favorites -ryhmän tyyliin, ja niitä me yritimme kunnes olimme kaikki kolme aivan uupuneita. Alla kuva tuplaskorpionista Nellen kanssa. Lu lepäilee tyylikkäästi lattialla.

Nelle, Lu, and me