Tsekkaa myös foorumi osoitteessa http://spinaround.niceboard.net/

keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Mitä tankotanssi on?

Tankotanssi on vielä uusi laji, joka hakee paikkaansa maailmalla. Sinällään itse tankohan on pelkkä apuväline, ja siitä on moneksi. On tankosalsaa, tankoaerobikkia, tankoakrobatiaa ja strippausta tangon ympärillä. Mitä tankotanssi siis oikein on?

Parhaimmillaan tankotanssi on yhdistelmä puhdasta esiintymistaitoa, yleisön viihdyttämistä, sirkus-tasoista akrobatiaa sekä tanssin sulavuutta. Tyylejä on yhtä monia kuin esiintyjiäkin. Vaikutteita on eri tanssijoilla hiphopista jazziin ja balettiin. Monella tankotanssin ammattilaisella onkin taustaa jostain muusta tanssilajista, tai vaikkapa voimistelusta tai miksei kuntosalilta tai sirkuksestakin.

Sen sijaan lajin tavallisin harrastaja on yleensä aivan normaali nainen. Osa on käynyt kaikki bodypumpit ja bailatinot läpi ja kaipaa vaihtelua liikuntaansa, kun taas osa ei ole liikuntaa harrastanut sitten kouluaikojen ja haluaa itsellensä vain jonkin mieluisen harrastuksen. Koska tanko on välineenä vain käyttäjäänsä heijastava, on kaikilla yhtäläiset mahdollisuudet nauttia tankotanssista. Ikään ja painoon katsomatta. Myös miehet voivat tankotanssia harrastaa, vaikka heidän määränsä harrastuksen parissa onkin toistaiseksi valitettavan vähäinen.

Tankotanssi on sitä, mitä siitä itselleen haluaa tehdä. Jos haluaa nähdä vain strippiklubit ja seksin, rajoittaa siinä omaa näkökantaansa huomattavasti. Tanko ei loppujen lopuksi ole sen kummempi asia kuin rekki tai hulavannekaan. Riippuu täysin käyttäjästä, mitä sillä saa aikaan, ja mihin sitä voi käyttää.