Tsekkaa myös foorumi osoitteessa http://spinaround.niceboard.net/

tiistai 22. tammikuuta 2008

Tangolle juoksemisen ongelmista

Olen nyt vasta pari viikkoa opettanut Rock the Polessa ja olen yllättynyt oppilaiden vahvasta tasosta. Australiassa oli paljon enemmän liikkumiseen täysin tottumattomia naisia joilla oli suuria vaikeuksia yksinkertaisimpienkin spinnien kanssa. Yhteen ongelmaan kuitenkin olen törmännyt jo aika moneen kertaan: spinnien ja inverttien aloittamiseen juoksemalla tai loikkaamalla hallitun swingaamisen ja nostamisen/kallistamisen sijasta.

Jos kehonsa hallitsee hyvin, loikkaaminen ja inverttiin juokseminen eivät välttämättä aiheuta venähdyksiä ja revähdyksiä, mutta niiden riski kyllä kasvaa kaikilla. Tangolle juokseminen ei esteettisestäkään näkökulmasta kuulu lajiin, mutta tämähän on mielipidekysymys. Suurin ongelma on kuitenkin se, että vauhdinotto loikkaamalla tai juoksemalla ei kehitä oikeita lihaksia, joita invertoidessa ja spinnaamisessa tarvitaan. Jos vatsalihakset eivät jaksa nostaa tanssijaa lattialta inverttiin, invertti ilmassa tangolta suoraan ei koskaan ole mahdollinen. Shoulder mountin aloitusasentoon ei myöskään voi juosta, joten sekin jää sitten haaveeksi.

Vatsalihaksia ei totta puhuen edes tarvitse niin hirveästi; oleellisempaa on oikea tekniikka. Asettumalla seisomaan lantio tangon edessä ja kylki kiinni tangossa, laskemalla kädet hartian tasolle nyrkit päällekkäin (sisäkäsi alempana) ja kallistamalla ylävartaloa siitä taaksepäin pääsee jo lähes ylösalaisin. Tarvitaan enää ulkojalan pohkeen nosto tangolle and Bob's your uncle, kuten aussit sanovat. Huomattavasti helpompaa, mukavampaa ja kauniimpaa kuin tangon takaa juokseminen, ja mikä parasta, onnistuu myös ilmassa!