Tsekkaa myös foorumi osoitteessa http://spinaround.niceboard.net/

keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Harrastuspaikkoja Suomessa

Alla oleva lista on jo vanhentunut. Ajantasainen lista harrastuspaikoista on saatavilla esimerkiksi 7th Heaven Dance Studion sivulta linkit (klikkaa päästäksesi sivulle).



Viikottaisia tunteja ja yksityistunteja:
Helsinki: Rock the Pole, Pole 4 Fit
Tampere: 7th Heaven Dance Studio
Jyväskylä: Studio Adasha
Seinäjoen alue: Pole-a-holic
Oulu: Tanssikoulu Sulava

Viikottaisia tunteja:
Turku: Show Tanssi Studio Taina Kovalainen
Kirkkonummi: Blue 1 Arena

Yksityistunteja ja pirskeitä:
Tampere: Poletrix.

Onko sinulla yritys, jonka haluat tälle listalle? Mailaa nettisivujesi osoite ja studion nimi osoitteeseen tankotanssi (at) gmail. com!


Silti useimmilla meistä ympäri Suomea ei ole vielä mahdollisuutta osallistua ohjatuille tunneille. Mitä tehdä silloin?

Tällä hetkellä yksinäiselle tankotanssista kiinnostuneelle paras vaihtoehto on harjoitella kotona. Jos kärsivällisyys kestää, saa ruostumattomasta teräksestä tehtyä putkea kyllä rautakaupasta, mutta sen kiinnitys ja sopivaan kokoon leikkaaminen voi olla vaativa tehtävä, sekä kiinnityksestä jää kattoon ja lattiaan jälkiä. Helpommalla, joskin hieman kalliimmalla, saa kotiinsa tilattua koottavan tangon, esim. X-polen osoitteesta http://www.verticaldance.com/. Perusmallinen 50mm halkaisijalla varustettu kromattu X-pole ilman lisäosia maksaa 159£, sekä toimitus Suomeen 37£, yhteensä siis £196.99 eli tämänhetkisen valuuttakurssin mukaan hieman vajaa 250 euroa. Samalta sivustolta löytyy myös online-kursseja englanniksi, joiden pohjalta on helppo oppia uusi harrastus. Katso myös X-polen huolto.

Monelle lienee jo isompi hankintakysymys, onko 250 euron sijoitus harrastukseen, jota ei ole koskaan kokeillut, sitten rahan ja vaivan arvoista. Lohdutuksen sanana, tämä harrastus on selkeästi maailmalla nousussa, ja tankojen arvo ei helpolla laske. Käytetyn X-polen arvo pyörii kunnosta riippuen 200 euron paikkeilla. Joten jos ei itse pidä tankotanssia omana juttunaan lienee tanko helppo myydä lähelle alkuperäishintaansa. Ja jos tanko tilataan kaveripiirin kesken tai työpaikalle tulevat aloituskustannukset per henkilö paljon matalammaksi. Itse tangon mukana tulee muutama liike opetettuna DVDllä, ja tankotanssi DVDitä on internet väärällään. Lisäksi youtubessa on monia itsekseen oppimiselle hyödyllisiä videoita, myös suomeksi osoitteessa www.youtube.com/tankotanssi.

Toivottavasti näillä eväillä on nyt tankotanssin aloittaminen harrastuksena tehty hieman helpommaksi!